Германия победи Северна Ирландия напълно спокойно с 2:0 в световна квалификация, която се игра на стадион "HDI Арена" в Хановер.

Така за първи път Маншафтът започва даден квалификационен цикъл с три поредни победи, без да е допуснал нито едно попадение във вратата си.

Също както в мача срещу Чехия, момчетата на Йоахим Льов откриха резултата в 13-ата минута, като този път голмайстор се оказа Юлиан Дракслер. Малко след това Сами Кедира удвои с глава, получавайки подаване от Матс Хумелс.

До края на срещата световният шампион напълно контролираше играта, но направи доста пропуски пред вратата на сърцатите островитяни. Лидерът Германия събра пълен актив от 9 точки в група "С", а Северна Ирландия е на трета позиция с четири пункта.


Домакините натиснаха още от самото начало и Марио Гьотце можеше да открие резултата. Той засече с глава центриране на Томас Мюлер на границата на малкия пеналт, но вратарят Макгавърн изби. На отсрещната врата Норууд би силно, но доста неточно.

В 13-ата минута Германия откри резултата чрез Юлиан Дракслер. Той получи възможност за стрелба от дъгата на наказателното поле и намери долния десен ъгъл с прецизно изпълнение.

Тъкмо беше изминал четвърт час игра, когато световният шампион удвои преднината си. Матс Хумелс засече с глава в наказателното поле след изпълнение на корнер, сваляйки за Сами Кедира. Полузащитникът се ориентира най-добре и отблизо реализира също с глава.

В средата на първото полувреме статистиката показваше 7:1 удара и 77% притежание на топката в полза на германците, които разиграваха спокойно в половината на своя опонент. При една от редките акции на гостите Уорд финтира Боатенг и шутира, но право в ръцете на Мануел Нойер.

Топката се озова за трети път в мрежата зад Макгавърн в 38-ата минута, но попадението на Марио Гьотце не беше зачетено, защото Томас Мюлер подаде топката извън очертанията на терена. Северна Ирландия веднага отговори с атака отдясно и удар на Магенис, но Нойер се справи.

Влезлият като резерва Илкай Гюндоган опита ефектно изпълнение от въздуха в началото на второто полувреме, но беше блокиран. Гьотце свали с глава на далечната греда, но бранител се намеси и изчисти. Кедира шутира от двайсетина метра, но покрай целта.

Последва канонада към вратата на Северна Ирландия, но изстрелите на Маншафта или бяха неточни, или срещаха телата на съперникови състезатели. 

Десетина минути преди края на редовното време Гьотце заложи на серия от финтове и стреля, но вратарят се намеси. Даже Шкодран Мустафи пробва удар от въздуха, но не уцели вратата. После и Кедира стрела мощно с левачката, но малко над напречната греда.

Голямата атракция в заключителната част на двубоя бяха гостуващите фенове, които не спряха да пеят култовото футболно парче  ''Will Grigg's on Fire".

 

Германия  Северна Ирландия 2:0

1:0 Юлиан Дракслер - 13'
2:0 Сами Кедира - 17'

 

Германия: Нойер, Хумелс, Боатенг (Мустафи - 69'), Хектор (Фоланд - 81'), Кимих, Кедира, Кроос, Йозил (Гюндоган - 46'), Дракслер, Мюлер, Гьотце

Северна Ирландия: Макгавърн, Хюз, Макоули, Ходсън, Джони Евънс, Фъргюсън, Кори Евънс, Дейвис, Норууд (Макнеър - 73'), Уорд (Макгин - 61'), Магенис (Лафърти - 77')