Вратарят на Наполи Пепе Рейна поиска да види бившия си съотборник Хавиер Масчерано с екипа на „небесносините“.

В последните седмици в италианските медии упорито се говори, че треньорът на италианския клуб Рафаел Бенитес иска да подсили халфовата линия на състава си именно с футболиста на Барселона. Тримата изкараха не малък период от време заедно в Ливърпул.

„Все още поддържам връзка с Масчерано. Той е страхотен човек, с манталитет на победител. Бих го нарекъл истински гладиатор. Той играе в един от най-добрите отбори в света, но ако реши да дойде при нас, ще му помогна с всичко“, каза Рейна.

Ливърпул все още държи правата на стража, който играе под наем в Наполи. Явно неаполитанци са доволни от сътрудничеството си с „мърсисайдци“, тъй като се оглеждат за още двама техни играчи – Дани Агер и Мартин Шкъртел.

„Трудно е да говоря за тях, за да не бъда разбран неправилно от феновете на Ливърпул. Въпреки това, Агер и Шкъртел са едни от най-добрите футболисти в света и всеки клуб би ги искал“, допълни испанецът.

Той не пропусна да похвали треньора си Рафаел Бенитес, като дори го нарече свой футболен баща. Рейна каза още, че е приел предложението на Наполи, само защото специалистът е държал да работят отново заедно.