Наполи спечели убедително с 3:0 трудното си гостуване на Верона и запази третото си място в класирането на Серия А като има 42 точки, с 2 по-малко от Рома.

Гостите имаха по-добрите положения и заслужено триумфираха, като нямат загуба в 7 поредни срещи във всички турнири и спечелиха 5 от тях.

Верона бе вторият най-силен домакин преди този кръг с 8 победи и загуба от 9 срещи у дома, но не успя да се противопостави на съперника и остава с 32 точки.

Марек Хамшик се завърна на пейката за гостите след почти два месеца отсъствие. Липсваха обаче за тях Рейна, Бехрами, Место и Сунига.

Първите минути бяха спокойни без сериозни положения. В 11-ата Лука Тони стреля неточно изведен от Ромуло. Последва удар на нападателя и с глава, който бе блокиран.

Постепенно гостите се активизираха в средата на полувремето. Гонсало Игуаин първо накара вратаря на домакините да спасява удара му, а след това аржентинецът стреля много близо до гредата с опит от границата на наказателното поле.

В 27-ата минута Дрийс Мертенс продължи със силното си представяне и откри. Той намери далечния ъгъл с хубав удар от лявата част на наказателното поле. Така белгиецът се разписа във втори пореден двубой, след като в миналия кръг осигури триумфа над Сампдория с два гола.

Попадението не се отрази добре на домакините, който в следващите минути не успяха да направят нищо в атака. Игуаин стреля неточно от добра позиция, а след това ударът на Кайехон бе спасен. В крайна сметка на почивката авансът бе за Наполи.

В 49-ата минута домакините имаха много добра възможност. Итурбе изведе отлично Лука Тони между централните защитници, нападателят стреля силно от около 17 метра, но вратарят на гостите отрази. Ветеранът бе на път да бъде застигнат и затова опита удар, с който обаче не успя да изравни.

В 54-ата минута Пандев пропусна да успокои отбора си, когато при една атака остана сам в наказателното поле – на около 10-11 метра от вратата, леко по диагонала и имаше отлична възможност, но изстрелът му от въздуха мина над гредата. Това бе страхотна възможност за Наполи.

Малко след това Джемайли стреля опасно от границата на наказателното поле и опитът му бе точен, но стражът на домакините улови. След това и Пандев нахлу в наказателното поле, но би право в тялото на Рафаел. Южняците бяха по-опасни, но не можеха да бъдат спокойни, че ще спечелят.

В 72-ата минута обаче това се случи. Кристиан Маджо се включи отдясно и подаде към точката за изпълнение на дузпа, където влезлият няколко минути преди това Лоренцо Инсиньо засече в мрежата и отбеляза първия си гол през сезона.

В 76-ата минута всичко приключи. Отлична контраатака завърши с гол. Ситуацията бе трима на един, като Хосе Кайехон изведе Инсинье в наказателното поле, неговият удар бе спасен, но Джемайли бе на точното място, за да направи добавка.

До края двубоят се доиграваше, а опитите на домакините да стигнат поне до почетен гол не се увенчаха с успех.

Верона – Наполи    0:3

0:1    Мертенс    27
0:2    Инсинье    72
0:3    Джемайли    76

Верона: Рафаел, Качаторе, Майета, Морас, Агостини, Халфредсон (67 Мартиньо), Жоржиньо, Ромуло, Итурбе (81 Донадел), Гомес Талеб (77 Кача), Тони
Наполи: Рафаел, Маджо, Фернандес, Албиол, Армеро, Инлер (82 Радошевич), Джемайли, Мертенс, Пандев (67 Инсинье), Кайехон, Игуаин (80 Бритос)