Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела се пошегува, че отборът му сигурно е прокълнат след невероятното равенство 3:3 с Дженоа. Халфът на Виолетовите Алберто Акуилани отбеляза хеттрик, но подвизите му не стигнаха за победа.

"В Серия А няма лесни мачове", заяви Монтела. "Мисля, че можехме да спечелим, ако се бяхме възползвали от определени ситуации. В края изстрелът на Ронкалия придоби много странна траектория. Сякаш някой управляваше топката с дистанционно, за да я накара да завие и да не попадне във вратата. Просто невероятно! Сякаш някой ни е проклел!"

Освен странната траектория при въпросния изстрел, "проклятието" на Фиорентина вероятно включва още множеството контузии, сполетели тима, както и редицата странни съдийски решения в мача с Дженоа.  Те включваха по една спорна дузпа за двата тима и отменено попадение на Акуилани. Про попадението на Антонини за Дженоа пък останаха съмнения за засада. Що се касае до травмите, в момента Виолетовите не могат да разчитат на Джузепе Роси, Марио Гомес, Борха Валеро и Ненад Томович.

"Не коментирам съдиите, просто ще кажа, че понякога стават грешки", сподели Монтела. "Вярно е, че нямаме късмет с контузиите. Дали съм изненадан от трите гола на Акуилани? Повече ме учуди това, че не вкара и четвърти…"