Наполи претърпя тежка загуба с 0:3 при гостуването на Аталанта и записа трети мач поред без победа в Серия А. След равностойно първо полувреме южняците се самозаклаха ритуално след почивката. Това бе първо поражение за отбора на Рафа Бенитес в първенството от 23 ноември насам.

В 47-ата мин. Наполи сбърка при изнасянето на топката и бергамаските я отнеха дълбоко в противниковата половина. Капитанът Херман Денис, бивш играч на неаполитанците, стреля мощно и вратарят на гостите Рейна позволи топката да мине под плонжа му.

Южняците живнаха след влизането в игра на Гонсало Игуаин, но Мертенс пропусна от изгодна позиция, а далечен шут на самия аржентинец бе отразен от вратаря на Аталанта Консили. Отборът от Бергамо не пропускаше да контраатакува и в 64-ата мин. Инлер сбърка фатално. Вместо да изчисти топката, той изведе Денис сам срещу Рейна и таранът покачи на 2:0.

Комедията от грешки бе увенчана в 70-ата мин., когато Фернандес се подхлъзна в наказателното поле и остави кълбото на Макси Моралес. Последният прониза Рейна за трети път без да чака специална покана.