Треньорът на Наполи Рафа Бенитес е убеден, че тимът му ще се справи с Рома и ще се класира за финала Купата на Италия. Двата тима излизат в полуфинал реванш на "Сан Паоло" в Неапол утре. Преди седмица римляните биха с 3:2. В изказването си преди мача Бенитес отново намери начин да напомни, че първият гол на Жервиньо е бил от засада.

"Трябва да вкараме един "редовен" гол повече от тях. Достатъчно е да бием с 1:0, но и 2:1 става", заяви Бенитес. "Трябва да играем, както можем. За останалото ще се погрижат тифозите, чиято подкрепа на нашия стадион може да се окаже решаваща. Ако се класираме, ще предложа една вечеря на Руди Гарсия."

Треньорът напомни, че Наполи вече спечели ключови домакински сблъсъци срещу сериозни съперници в групите на Шампионската лига.

"Трябва да играем като срещу Борусия Д и Арсенал. Ще трябва да хвърлим доста усилия срещу един добре балансиран отбор, който умее да се защитава зад линията на топката. Ако победим в сряда, това ще е знак, че можем да атакуваме второто място в Серия А. В първенството ние сме там, където трябва да бъдем, но за съжаление Рома и Ювентус надминаха всички очаквания с представянето си в шампионата", каза още Бенитес.