Доста интересни развръзки предложи 24-ият кръг в Серия А. Гостуващите отбори постигнаха цели 4 победи. Още в събота Интер надви Фиорентина, макар и с гол от засада. В неделя Наполи очаквано се справи със Сасуоло (2:0 с попадения на Джемайли и Инсинье), Ливорно си тръгна с 3 т. от Каляри (2:1), а Парма разгроми Аталанта (4:0). Успехът позволи на Дуковете да запишат рекордна серия от 12 мача поред без загуба в Серия А.

Изненадата на деня преди късния мач между Рома и Сампдория стана победата на опашкаря Катания над Лацио с 3:1. Скромният сицилиански тим постигна това, което не успяха да направят Ювентус и Рома в предишните кръгове.

Иско откри за домакините още в 1-ата мин. Той не уцели топката по най-добрия начин при опита си да стреля от въздуха, но ударът стана неспасяем за вратаря на римляните Бериша.

Маури изравни за Орлите в продължението на първата част. Той се разписа с глава, въпреки че защитник на домакините се опита да избие топката с ръка.

Катания обаче реши всичко в началото на второто полувреме. Разписаха се Споли в 48-ата с глава след плонж и Перуци в 58-ата мин. след атака, в която той и Кеко разкъсаха на парчета отбраната на гостите.

Успехът позволи на тима от Сицилия да напусне последното място. Там се озова Сасуоло, а Катания е 18-а, само на 1 т. от местата, гарантиращи оставане в елита.

Поражението бе първо за Лацио в Серия А през 2014 г. и след завръщането на Еди Рея на треньорския пост.

Драматично се разви мачът между Дженоа и Удинезе. Гостите на два пъти повеждаха с 2 гола разлика, но в крайна сметка две попадения на Джилардино донесоха 1 т. на генуезците.