Треньорът на Наполи Рафа Бенитес се опита да избегне задочната война на думи срещу Жозе Моуриньо, но въпреки това отправи лека закачка към мениджъра на Челси.

На пресконференцията преди мача на неговия тим срещу Суонзи, той бе запитан от английските журналисти какво мисли за решението на португалеца да продаде Хуан Мата.

Испанецът бе избиран в две поредни години за играч номер едно на сезона от феновете на Челси. И под ръководството на Бенитес Мата имаше ключова роля за успешния пролетен сезон. Както е известно обаче той не пасна на стила на Моуриньо и бе продаден на Манчестър Юнайтед.

"Не съм тук, за да говоря за Челси. Но Хуан беше техният най-добър играч в последните две години. Това е. Това нещо бе очевидно, но не съм тук, за да анализирам какво направиха те", коментира Бенитес.

Същевременно наставникът на Наполи се надява звездата на тима му Гонсало Игуаин да може да играе в мача.

"Ще видя как се придвижва на терена. Оптимист съм, но ще говоря с него и ще преценим. Раул Албиол също не е на 100 процента, така че ще видим преди мача".

"Суонзи е различен отбор спрямо повечето във Висшата Лига, тъй като те играят с топката и имат скоростта и класата на своите испански играчи".

"Наистина, те смениха мениджъра, но никога не е лесно да играеш с отбор от Висшата Лига. Не знам върху кой турнир ще се фокусират повече те, но поне знаем стилът им".

"Ние трябва да вярваме в Лига Европа, защото това е важен турнир и дава шанс за спечелване на трофей".