Парма и Фиорентина предложиха отличен мач на зрителите, но не успяха да се победят – 2:2. Така Дуковете записаха 13-и мач без загуба в Серия А, а флорентинци измъкнаха точка, макар и останали с 10 т.

Още в 25-ата сек. Диаките от Виолетовите опита да прехвърли вратаря на домакините, но Миранте се ориентира и улови.  Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела си бе взел поука от предишния мач с Интер, когато си заби страхотен автогол, като избра схема 3-5-2 без чист нападател. Този път Наставникът на тима от флоренция заложи на 4-3-3 и отборът му надигра Парма през по-голямата част от първото полувреме.

В 14-ата мин. Томович се измъкна отляво и върна на Куадрадо, чийто шут бе отклонен от защитник и профуча близо до гредата. В интерес на истината Дуковете също преодоляваха средната зона без особени затруднения, но все пак атакуваха по-рядко и дълго не успяваха да създадат нещо запомнящо се.

Все пак в 27-ата мин. Амаури подаде на Касано, той намери Биабиани, който стреля опасно.

В 33-ата мин. Фиорентина организира прекрасна атака. Хоакин подаде на Валеро, който майсторски изведе Куадрадо вдясно, но Матри се размина с топката, която бе сервирана в пеналта. Малко по-късно пък Куадрадо опита далечен диагонален изстрел, но топката пак бе отклонене в корнер.

В 39-ата мин. пък Парма поведе, макар и малко изненадващо с оглед на развитието на мача. Амаури получи от Пароло, промъкна се отляво и потърси съотборник. Топката бе отклонена в купа от играчи и стигна до Касано, който не сбърка от границата на малкия пеналт – 0:1.

Фиорентина изравни светкавично. Виолетовите осъществиха чудесна многоходова акция, преминала през Куадрадо, Борха Валеро, Писаро, Хоакин и Матри и завършена от Куадрадо за 1:1.

В началото на второто полувреме Биабиани от Парма бе изведен отдясно, но нямаше кой да засече центрирането му. Все пак топката беше върната в наказателното поле и при опита му да играе с глава защитникът на Фиорентина Томович вдигна високо крак и го удари в гърдите. Реферът отсъди дузпа, която бе реализирана от Амаури – 2:1 за Парма.

Малко по-късно Диаките от Виолетовите спъна глуповато Касано в гръб, получи втори жълт картон и бе изгонен.

В 66-ата мин. Касани от Парма преодоля голямо разстояние и стреля. Вратарят на Фиорентина Нето спаси шута му, както и добавката на Амаури.

Домакините необяснимо се прибраха въпреки численото си предимство и бяха наказани в 85-ата мин. Тогава резервата на флорентинци Мати Фернандес изпълни великолепно един фаул. Фалцовият му удар не остави шансове на вратаря Миранте, въпреки отчаяния му плонж  2:2.

До края Парма пропусна да изтръгне успеха, когато изстрел с глава на Паладино премина в аут. В последната минута на продължението пък Мунари и Борха Валеро изтърваха нервите си при един фаул пред вратата на Фиорентина и бяха изгонени.