В края на краищата Чезаре Прандели явно е убеден, че държи мечтата си в ръка. И тя се казва Италия. Според "Гадзета дело спорт" селекционера на адзурите ще подпише нов четиригодишен договор с федерацията. Настоящият контракт на Прандели изтича веднага след края на Мондиал 2014.

Но от федерацията са го убедили да остане. И то с договор за дълго време. Очаква се контрактът да бъде обявен веднага след контролата с Испания на 5 март. Решението Прандели да остане е изненадващо, защото от доста време се смяташе, че той ще си тръгне след световното, за да търси важен проект в клуб. 

Ръководството на италианския футбол се е съгласило с условията на Прандели. А те са за промяна на структурата на играта в страната. Прандели иска да се превърне в човек, който отговаря за всички формации на националния тим на Италия - юноши, младежи и деца. Селекционерът ще определя методите на работа и начина, по който да бъдат водени заниманията.

Прандели е начело на Италия от юли 2010 г. Той замени Марчело Липи след провала на световното в ЮАР. След това изведе Италия до финала на Евро 2012 и третото място на Купата на конфедерациите миналата година.