В 9-ата мин. Рейна с далечен пас намери Игуаин и аржентинецът стреля мощно, но Нето спаси. Малко по-късно пък Хамшик получи извеждащ пас от Инсине и отправи шут от движение, но не насочи добре топката и вратарят на Фиорентина отново отби.

Спорен момент имаше в 37-ата мин., когато Гулам бе изгонен за нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Бакич. На повторенията обаче ясно се видя, че защитникът на Наполи успя да играе с топката.

До края на полувремето южняците бяха по-активният тим, въпреки че бяха с човек по-малко, но без да затруднят особено Нето.

В началото на второто полувреме пък Инсине бе свален от Гонсало Родригес на границата на наказателното поле на Фиорентина. Самият той изпълни фаула, но топката се отклони от стената и излезе в ъглов удар.

В 53-ата мин. пък Куадрадо майсторски спря на гърди един далечен пас и стреля от воле, но топката мина над вратата.

Инсине изпълни опасно трети фаул в мача, но и този път не уцели вратата.

Постепенно Фиорентина наложи пълно превъзходство, но влезлият като резерва заради контузия на Марио Гомес Матри изтърва две чисти положения. Особено въпиещ бе пропускът му в 76-ата мин., когато след чудесно центриране на Хоакин той не успя да уцели вратата с глава.

Влезлият като резерва за Наполи Мертенс пък се контузи само след няколко минути игра и бе сменен от Пандев.

В края виолетовите все пак стигнаха до гол най-вече благодарение на неразчетена проява на Рейна. Вратарят на Наполи излезе да пресрещне Матри, след което тръгна след него. Нападателят на Фиорентина намери находчиво Иличич, който с едно докосване центрира към Хоакин и испанецът засече на празна врата.

Така Фиорентина си отмъсти за загубата с 1:2 на "Артемио Франки" през есента и усложни задачата на Наполи в битката за второто място.