Футболистите на Милан бележат "най-скъпите" голове в Серия А. Това установи проучване на сайта Superscommesse.it, в което се проучва съотношението между заплатите и броя на попаденията на стоте нападатели, подвизаващи се в Серия А.

Един гол в италианския елит "струва" средно 242 000 евро, но попаденията на нападателите на Милан са почти три пъти по-скъпи – по 650 000 евро бройката.

Причина за това са най-вече изключително високите заплати на контузения Стефан ел Шаарави и Джампаоло Пацини. Ел Шаарави има само 4 мача и не се е разписвал в първенството този сезон, докато Пацини е вкарал само 1 гол в 11 срещи от Серия А. Именно неговото попадение е най-скъпото в италианския елит за сезона и "струва" 2,7 млн. евро.

Второ място след росонерите в класацията на "най-скъпите" попадения заема шампионът и водач в класирането Ювентус. На своите нападатели бианконерите плащат общо 15,6 млн. евро, срещу която сума са получили 33 гола или средно по 470 000 евро на едно попадение.

Трети в списъка е Фиорентина: 28 гола, 12,5 млн. евро – по 448 000 евро за хол. Най-ефективният тим в това отношение е Каляри, чиито шестима нападатели са вкарали общо 19 попадения на "цена" от 80 000 евро бройката.