Парма удари Наполи с 1:0 и прекъсна серията си от 3 поредни загуби. Единственото попадение заби Пароло в началото на второто полувреме. Така Дуковете покачиха шансовете си за участие в лига Европа, а Наполи вече може само да мечтае за второто място, след като изостана на цели 12 т. от Рома.

Съперниците изнесоха скучно първо полувреме. Наполи имаше превъзходство през по-голямата част от него, но не успя да създаде остри положения пред вратата на Дуковете.

Въпреки бавното темпо двата тима допускаха много брак в действията си, имаше много нарушения, а домакините от Парма почти не успяваха да организират контраатаки. Все пак към края на полувремето те поизнесоха играта в противниковата половина, но и те не успяха да създадат запомнящи се ситуации.

„Най-вълнуващият” момент всъщност настъпи още в 10-ата мин., когато гол на Фернандес  от Наполи бе отменен заради засада.

Селекционерът на Скуадра адзура Чезаре Прандели констатира, че италианският футбол е твърде бавен, а играчите са в отвратителна физическа форма и за съжаление на зрителите, съперниците напълно оправдаха така поставената диагноза.

Все пак в 55-ата мин. Парма най-после сътвори нещо смислено и веднага матира гостите. Касани бе изведен отлично отдясно от Палета и върна с едно докосване към границата на пеналта и връхлитащият Пароло  не остави никакъв шанс на вратаря Рейна.

Босът на неаполитанците Аурелио де Лаурентис наблюдаваше леко отегчен събитията на терена. Единственият повод за радост за него бе фактът, че ще си спести премията от 100 000 евро на калпак, която обеща на своите, ако изпреварят Рома.

В 67-ата мин. Игуаин получи пас зад отбраната от Жоржиньо и опита късмета си от малък удар, но не уцели вратата. Албиол пробва далечен удар, но също не бе точен.

Резервата Мертенс пооживи играта на Наполи, но влезлият в игра заедно с него Дуван Сапата не бе особено адекватен. В един момент колумбиецът се строполи в пеналта на домакините след сблъсък с вратаря Миранте, но реферът го „награди” с жълт картон за симулация.

Най-чистото положение за Наполи изтърва Инсине в 82-ата мин., когато засече ниско центриране на Мертенс отдясно, но от малък удар не уцели вратата. Сапата пък отправи два удара с глава, като и в двата случая топката мина над напречната греда и Наполи претърпя втора загуба от Парма в първенството.