* За втори път този сезон Ювентус прахоса преднина от два гола. Същото стана и при единствената загуба на бианконерите в първенството – 2:4 от Фиорентина на 20 октомври. Тогава първото полувреме също завърши 2:0 за Старата госпожа, а виолетовите отбелязаха първия си гол едва в 66-ата мин.

* Шампионите от Юве записаха трети пореден мач без победа като гости. В предишните два случая те загубиха с 0:1 от Рома за Купата на Италия и завършиха 1:1 с Лацио в първенството.

* С попадението си срещу Ювентус, ветеранът Лука Тони от Верона се изравни с Фернандо Йоренте по голове с глава. Двамата тарани имат по пет такива попадения в актива си. При гола на Тони обаче имаше засада, коментираха италианските медии. Същото се отнася и за втория гол на Тевес срещу веронци.

* Римското дерби завърши 0:0 и това бе едва третият път този сезон, в който Вълците не успяха да вкарат гол. Предишните два случая бяха срещу Ювентус (0:3) на 5 януари и при домакинството с Каляри на 25 ноември (0:0). В останалите си 19 мача в Серия А  Рома е отбелязала 45 гола.

* Лацио не успя да нанесе нито един точен удар в двете дербита с Рома този сезон. Все пак Орлите продължават без загуба, откакто начело е Еди Рея. Тимът има три победи и три равенства от началото на годината.

* Наполи спечели и двата шампионатни мача с Милан за първи път от сезон 1985/86. Мачът на "Сан Сиро" през септември завърши 2:1 за южняците. В същото време росонерите нямат победа над Наполи от 2011 г. Оттогава миланци имат три равенства и три загуби срещу небесносините от Неапол.

* Марио Балотели няма никакъв късмет в мачовете срещу Наполи. В петте си двубоя с тима от Неапол нападателят има само загуби. Две от тях са с екипа на Милан, една с Ман Сити и две с Интер. При това в първия мач между Милан и Наполи този сезон Пепе Рейна стана първият вратар, спасил дузпа на Балотели в официален мач.

* Трите гола, отбелязани от Интер в последните 6 мача на тима, са дело на защитници. Нагатомо се разписа при равенството 1:1 с Киево на 13 януари, Роландо вкара на Ювентус в миналия кръг, а в неделя Валтер Самуел донесе дългоочаквана победа на нерадзурите с попадението си срещу Сасуоло.

* Нерадзурите спечелиха първа победа през 2014 г. Те нямаха успех от 22 декември, когато спечелиха дербито на Милано. Оттогава Интер записа 2 равенства и 4 загуби в първенството и Купата на Италия.

* Болоня изненадващо надви Торино като гост с 2:1. Това не се беше случвало в шампионатен мач от декември 1980 г. Оттогава Болоня имаше 4 равенства и 5 загуби на чужд терен срещу виненочервените. Освен това болонци спечелиха първа победа през 2014 г. след три равенства и две поражения.

* Торино претърпя едва втора загуба у дома този сезон след 0:1 от Ювентус на 29 септември. Виненочервените дори не бяха допускали гол на свой терен в продължение на 271 минути.

* Нападателят на Торино Чиро Иммобиле има 7 гола в последните си 7 мача. От 15 декември насам той се разписа по веднъж срещу Удинезе (2:0), Парма (1:3), Сасуоло (2:0), Милан (1:1) и Болоня (1:2), както и на два пъти срещу Киемо (4:1). Единственият тим, който успя да го опази в този период, е Аталанта.