Един от най-големите таланти от школата на Литекс Кирил Десподов ще облече екипа на италианския Лацио от Нова година, твърди БТА.

Ръководствата на двата клуба вече са се договорили за трансфера. Лацио ще плати трансферна сума, а не компенсация за развитие.

Нападателят ще навърши 18 години на 11 ноември. Той ще доиграе есенния полусезон в Литекс и от 1 януари 2015 г. ще стане официално играч на римския клуб.

Спекулациите за интереса на Лацио са още от миналата седмица, но тогава главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов заяви, че никой от италианския клуб не се е свързвал с тях. Сега обаче БТА е категоричен, че всичко е договорено.

Десподов направи своя дебют в родната А Група на едва 15 години и 7 месеца, с което стана вторият най-млад играч в историята на българското първенство.

Досега той има 15 мача и два гола с първия тим на Литекс. Дебютното си попадение вкара преди две години в контрола срещу Спартак Плевен, а миналото лято се разписа и в А Група при победата с 5:1 срещу Пирин Гоце Делчев.