Треньорът на Наполи Рафа Бенитес призна, че Гонсало Игуаин е много ядосан от равенството 1:1 срещу Атлетик Билбао.

Италианският тим пропусна да вземе преднина в домакинския си мач от плейофите в Шампионската Лига и участието му в груповите фази е под въпрос.

Баските доминираха в големи периоди от мача и поведоха в резултата чрез Икер Муниаин. След почивката обаче Наполи се активизира и изравни чрез Игуаин, но аржентинецът пропусна и няколко възможности да донесе победата.

"Игуаин е ядосан, както всички в отбора, тъй като очаквахме труден мач, но да го спечелим", коментира след мача Бенитес.

"Това поне означава, че той ще вложи дори още повече мотивация и ярост в реванша.

"Видяхме мача, който очаквахме да видим. Атлетик Билбао е интензивен отбор, който работи здраво. Но в началото имахме две или три чудесни голови възможности".

"Не успяхме да ги вкараме и със своя интензитет Атлетик взе контрол. Имайки предвид как се разви мача, считаме реакцията си за позитивна и трябва да започнем от това".

"Атилетик работи заедно дълго време и видяхме ефекта от пресирането и интензитета им. Ключът можеше да бъдат топките зад защитата, но при тези фитнес нива не е лесно".

"С Драйс Мертенс видяхме разликата в неговите умения да стига до линията и да ни дава дълбочина. Ние сме две седмици зад Атлетик в подготовката, това е всичко".

"Атлетик със сигурност ще излезе да спечели втория мач, което означава да вкара голове. Същото важи и за нас. Имам увереност, разбира се, няма да е лесно. Но днес показахме с 5-6 голови възможности, че можем да ги нараним".

Бенитес коментира и освиркванията към Лоренцо Инсине, който пък при напускане на терена реагира със саркастичен жест.

"Инсине е неаполитанец. Той иска да впечатли своите хора и не винаги е лесно да запазиш контрол при толкова силни емоции".

Испанският треньор защити и избора си да пусне Валтер Гаргано и Мигел Бритос вместо Гьокан Инлер и Фаузи Гулам.

"Гаргано бе един от най-добрите ни играчи на игрището, така че е лесно да се обясни защо го избрах. Знаехме, че Бритос не е ляв бек, но работим с него в тренировките и той се справи много добре през второто полувреме. При гола той гледаше прекалено много съперника, а не топката. Но той има способностите да се справя в тази роля. В момента той е в по-добра физическа форма от другите, затова игра в този мач".