Антонио ди Натале не спира да бележи. Нападателят на Удинезе вкара и двата гола за победата с 2:0 над Емполи на старта на Серия А. Ветеранът обмисляше да се оттегли в края на миналия сезон, но остана в играта и вече има 195 попадения в италианския елит.

Това му отрежда седмо място във вечната ранглиста на реализаторите в Серия А. Само на десет гола пред него е легендата Роберто Баджо. От активните футболисти единствено Франческо Тоти има повече голове от Ди Натале - 235.

36-годишният таран вкара двете си попадения в рамките на пет минути след паузата. Той откри резултата срещу бившия си тим като използва прекрасна асистенция на Муриел. След това Ди Натале се възползва от грешен пас назад на Сепе и вкара второто си попадение.

Ако Алесандро Дел Пиеро (188) или Алберто Джилардино (174) не се върнат в Серия А, то Ди Натале скоро няма да бъде застигнат от никого. Най-близко до него от действащите футболисти сега е Лука Тони - 129 гола.

Пред Ди Натале в списъка на реализаторите са Баджо (205), Алтафини (216), Меаца (216), Нордал (225), Тоти (235) и Пиола (274).

Куриозното при капитана на Удинезе е, че той започна невероятната си серия след като навърши 30. Откакто навърши тази възраст той има 148 гола в 226 мача в Серия А при невероятната успеваемост от 0,6548 гола средно на среща. 

В момента Ди Натале има общо 291 гола в официални мачове, което означава, че с още 10 този сезон, той ще може не само да настигне Роберто Баджо, но и да премине границата от 300 гола.