Наполи записа трета поредна победа във всички турнири, за да намали напрежението върху треньора Рафаел Бенитес. Южняците победиха Торино с 2:1 въпреки че губеха на почивката с 0:1. 

Бившият играч на Наполи и роден в Неапол Фабио Куалиарела откри за Торо още след четвърт час игра. Попадението му обаче бе от засада, която реферите не видяха. До почивката Наполи изпусна много ситуации, но не стигна до гол. 

В 55-ата минута Лоренцо Инсине изравни след гол с глава при едно центриране на Сунига. Кайехон направи обрата пълен с попадение в 72-ата минута.

Наполи вече има 10 точки и е на седмото място в класирането, на 8 зад лидера Ювентус. Торино остана с пет точки в сметката си.


Треньорът на Наполи Рафа Бенитес намали малко напрежението след двете поредни победи над Сасуоло и Слован Братислава. Гонсало Игуаин се завърна в стартовия тим, но Жоржиньо липсваше заради контузия, а Хамшик и Бритос бяха извън игра, заради възпаление на сливиците.

Торино също спечели в Лига Европа в четвъртък с гол от дузпа на Фабио Куалиарела срещу ФК Копенхаген. Бившият нападател на Наполи стартира отново в атаката на Биковете.

В началото Торо имаше възможност, когато Марко Бенаси центрира, но Камил Глик прати топката встрани. Неаполитанецът Куалиарела обаче откри резултата за гостите и то от засада.

Той се измъкна зад защитата, овладя на гърди и преодоля Рафаел от малък ъгъл. Повторениета показаха, че попадението е от засада, но съдията не я видя.

Наполи се хвърли в атака и Лоренцо Инсине разтресе гредата с хубав удар, а на два пъти Игуаин видя, как опитите му за добавка бяха блокирани от защитници.

Инсине отново опита да изравни, когато се измъкна срещу вратаря, но завършващия му удар не бе добър и вратаря Жиле успя да избие с ръка.

Стражът на Торино трябваше да спира и удар на Инлер от дистанция, който отиваше под гредата. Игуаин след това стреля неточно, а Жиле отново спаси удар на Инсине.

Наполи губеше на почивката. И след нея домакините започнаха с вихрени атаки. Мичу бе следващият, който нямаше късмет. Ударът на испанеца, след центриране на Маджо, срещна гредата. 

В 55-ата минута настойчивостта на домакините даде резулат. Сунига центрира отляво и Инсине най-накрая успя да преодолее Жиле. Нисичкият нападател се разписа с глава.

Този гол още повече вдъхнови домакините. Кулибали бе много близо до това да се разпише, но не стигна до подаването на Кайехон.

В 72-ата минута обрата стана пълен. Инсине подаде към Кайехон, който след карамбол успя да прати топката в мрежата на съперника за 2:1.

Домакините пропуснаха да решат всичко с трети гол. Близо до него беше Инлер, който стреля силно от дистанция. В добавеното време Торо можеше да изравни. Гаци стреля от дистанция по диагонала и топката се бе насочила към долния ъгъл. Вратарят Рафаел, обаче се хвърли и изби в корнер.


НАПОЛИ - ТОРИНО 2:1
0:1 Куалиарела 14
1:1 Инсине 55
2:1 Кайехон 72

НАПОЛИ: Рафаел, Маджо, Албиол, Кулибали, Сунига, Инлер, Гаргано (67 Давид Лопес), Кайехон, Мичу (71 Мертенс), Инсине, Игуаин (86 Место)

ТОРИНО: Жиле, Максимович, Глик, Морети, Дармиан, Бенаси (58 Гаци), Вивес (78 Санчес Мино), Бруно Перес (64 Молинаро), Ел Кадури, Ларондо, Куалиарела