Атлетик Билбао елиминира Наполи в плейофите за влизане в Шампионската Лига след като на реванша на "Сан Мамес" победи с 3:1.

В първия мач преди седмица двата тима завършиха наравно 1:1 и така баските влязоха в груповата фаза на турнира.  Това е и четвъртият случай в последните 5 години, в който италиански отбор бива елиминиран в плейофите.

Наполи откри резултата с гол на Марек Хамшик, но след това допусна три леки гола и така отпадна по нелеп начин.

През първото полувреме Атлетик доминираше, но не успя да стигне до гол. В самото начало на второто полувреме пък италианците откриха резултата. Центриране в наказателното поле бе изчистено на пътя на Хамшик и той със силен удар от границата на наказателното поле опъна мрежата.

В 61-та минута обаче домакините се върнаха в мача. След центриране от корнер Адуриц се отскубна непокрит на втората греда, овладя топката и отблизо я промуши в мрежата. Десетина минути по-късно отново нападателят на Билбао се възползва от глупаво неразбирателство между Раул Албиол и вратаря на гостите Рафаел Кабрал и между двамата чукна топката на празна мрежа.

В 74-та минута Ибай Гомес сложи точка на спора с трети гол. Той падна при спорни обстоятелства, защото Адуриц получи извеждащо подаване при чиста позиция на засада, но в последния момент се спря да играе с топката и изскочилият сам срещу вратаря Ибай отбеляза отблизо.