Антоан Гризман се превърна в герой за Атлетико Мадрид, след като донесе победата на терена на Гранада, вкарвайки единствения гол в мача. Двубоят бе от 27-ия кръг на Примера. 

Като цяло Дюшекчиите бяха по-добрият отбор в мача, но въпреки това не успяваха да пробият защитата на Гранада и трудно стигаха до опасни атаки. През първото полувреме възможностите пред Атлетико бяха малко и логично нулевото равенство се запазваше.

След почивката и двата отбора заиграха по-добре, но отново по-активен бе тимът от Мадрид. Яник Караско и Антоан Гризман имаха възможности пред вратата на Гранада, но вратарят се представяше на ниво.

В 84-ата минута падна и единствения гол в мача. Коке центрира към Гризман, който прати топката във вратата с глава за 1:0. Това бе 12-ия гол на французина в първенството и 20-и за сезона, който се оказа и единствен в мача. 

Така Атлетико измъкна ценна победа и с актив от 52 точки остава на четвъртото място, дърпайки с 4 точки пред Реал Сосиедад преди мача на Баските. Гранада пък продължава борбата за оцеляване, като 19 точки остава в зоната на изпадащите.