Капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос заяви, че има добри лични отношения с Жерард Пике и не прие отношението на публиката по време на тренировката на отбора към играча на Барселона. Причината е, че Пике е категоричен поддръжник на провелия се на 1-и октомври референдум в Каталуня за независимост от Испания.

Личните взаимоотношения между двамата са обект на сериозно внимание от фенове и медии от доста време, но двойката в центъра на отбраната работи перфектно при спечелването на световната титла през 2010-а и на Европейската през 2012-а година.

"Ние сме на един и същи кораб. Джери вече ви каза, че имаме добри отношения с него, въпреки характерите ни и начина, по който се чувства всеки от нас, заяви Рамос пред журналистите, гостували в лагера на Испания.

Тренировката на националния отбор на Испания в Аликанте беше прекратена, след като публиката освиркваше силно защитника на Барселона. Феновете бяха бесни, че Пике е гласувал на обявения за незаконен референдум. Той също така призова полицията да спре да бие гражданите по улиците на Барселона, а тук Рамос се съгласи с него и заяви, че показаните картини са много грозни.

"Като испанец, аз изобщо не харесвам имиджа, който в момента нашата страна има в света. Надявам се, че всичко това ще свърши бързо и ние ще продължим да си живеем в свободна и демократична страна, заяви Рамос.

Испания върви към класиране на финалите в Русия догодина, като днес играе с Албания в Аликанте, а в понеделник ще гостува на Израел в Йерусалим. Една победа в двата мача ще гарантира 1-ото място на Ла Фурия.

"Ние се интересуваме в момента единствено от мача с Албания. Има достатъчно неща, които ни занимават. Иначе посрещането в Аликанте беше много добро и играчите се чувстват комфортно, заяви още Рамос.