Халфът на националния отбор на Бразилия Елано Блумер остана крайно разочарован след отпадането на страната на 1/4-финалната фаза от турнира Копа Америка.

Бившият футболист на Манчестър Сити стигна до там, че обвини лошото състояние на терена на Естадио Суидад де ла Плата и е сигурен, че настилката има основна вина за отпадането на "Селесао" от надпреварата.

Момчетата на Мано Менезеш доминираха по време на срещата, но не успяха да вкарат нито едно попадения и в крайна сметка се издъниха здраво при дузпите, след които Парагвай елиминира по-класния си противник.

"Трудно е да се обясни отпадането ни. Наистина ни е много неприятно от това, което се случи. Аз лично мисля, че ужасното състояние на терена също има вина за елиминацията ни", коментира Елано.

Опитният страж Жулио Сезар потвърди мнението на своя съотборник и също изрази претенциите си към тревната настилка на стадиона.

"Теренът бе просто ужасен, въпреки че доста хора ще си помислят, че искаме да се оправдаем за елиминирането ни. Играхме много добре, но за съжаление отпаднахме. Всички изпитваме чувство на яд", каза вратарят на Интер.

В полуфиналите на Копа Америка един срещу друг ще се изправят Перу - Уругвай и Парагвай - Венецуела.