От ръководството на германския елитен Фрайбург официално обявиха, че през следващото лято ще пуснат нападателя на тима Папис Демба Сисе да си ходи.

Голаджията искаше спешен трансфер преди седмици, но не се намери отбор, който иска да го купи. Тъмнокожият нападател дори бе спряган за трансфер в Байерн Мюнхен, заради контузията на Ивица Олич.

Сисе и босовете на Фрайбург се разбраха да подпишат нов договор, който е с далеч по-добри финансови параметри за стрелеца, но интересното е, че срокът на контракта остана непроменен: до лятото на 2014 година.

В договора обаче има една любопитна клауза: Сисе ще може да си тръгне през лятото, ако се появи отбор, който иска да го купи, твърди германският вестник "Бадише Цайтунг".

Така пред бившия играч на Левски Гара дембеле се открива чудесна възможност да се превърне в титулярен нападател на тима, ако Сисе напусне догодина.

Спортният директор Дуфнер, самият Сисе, агентът на играча Гуидо Николай и по-големият брат на футболиста Саф, са си стиснали ръцете за новия договор. Интересно изказване направи директорът на Фрайбург.

"Най-после успяхме отново да видим белите му зъби да блестят", иронично заяви Дуфнер за Сисе.

"През последно време се усещаше, че в главата му ситуацията се е променила", допълни треньорът на отбора Маркус Зорг, който визираше желанието на Сисе спешно да се махне от Фрайбург.