Новакът във Висшата лига Норич шокира доста неприятно Болтън Уондърърс и постигна важна победа насред "Рийбок Стейдиъм" с 2:1.

Двата отбора се изправиха един срещу друг в среща от 5-ия кръг на английския елит, а гостите демонстрираха страхотен характер и успяха благодарение на този факт и на храбрата си игра да стигнат до успеха.

Българският национал Мартин Петров излезе като титуляр за "Тротърс" и остана на терена цял мач. Той дори вкара почетното попадение за своя отбор, след като бе точен от дузпа в 64-ата минута.

Двубоят започна по-добре за гостите от Норич, които показаха добра игра още от самото начало и успяха да открият чрез Пилгинктън с попадение в 37-ата минута.

Той бе намерен от Морисън на метър от вратата на противника и отклони паса на своя съотборник, за да реализира.

В 42-ата минута гостите стигнаха и до второ попадение във вратата на "Тротърс". Джонсън успя да засече с глава перфектното центриране от фаул на Фокс и по този начин удвои преднината на своя тим.

До края на полувремето също имаше доста интересни моменти, които бяха свързани най-вече с червения картон на Иван Класнич, който хърватинът получи в 45-ата минута.

В 64-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, която бе точно реализирана от Мартин Петров. До края на мача домакините се опитаха да стигнат поне до точка в мача, но не успяха.

След тази среща Болтън продължава да има три точки в актива си, докато Норич вече изплува от зоната на изпадащите.