В петък Германия гостува на Украйна, а след това във вторник приема Холандия. В тези два приятелски мача ще се експериментира.

В офанзивната халфова линия за пръв път заедно ще играят Месут Йозил и Марио Гьотце. Треньорът Йоахим Льов отдавна е призоваван да намери място и за двамата в схемата.

Сега контузията на Швайнщайгер отваря такава възможност. Тони Кроос ще е единствен дефанзивен халф.

„Колкото и да е добре да се печели, в приятелските мачове са ми по-важни нещата, които се получават и информацията. Така че в една от срещите ще играем с нова схема 4-4-2”, каза треньорът на пресконференция.

Льов игра за последно с тази система преди две години при равенството с Кот Д`Ивоар. Сега в атака може да се появи двойката Марио Гомес – Миро Клозе. Но само във втората среща.

Докато беше резерва в Байерн Клозе вкарваше гол след гол за Германия. Но откакто бележи за новия си отбор Лацио нападателят дори не взима участие в мачовете на националния отбор.

За предстоящия сблъсък с Украйна той няма да е на разположение на треньора. Контузия в коляното накара лекаря на Германия да го освободи до събота. За срещата с Холандия следващия вторник Клозе може и да е на линия.

Йоахим Льов каза още, че на вратата в Киев ще дебютира Рон-Роберт Цилер. Титулярът Мануел Нойер бе оставен да си почине и ще се присъедини към отбора за мача с холандците.

Това е шамар за втория вратар Тим Вийзе от Вердер. Очевидно треньорът започва процедура и по неговото отстраняване, както направи с други играчи.