Аталанта – Ювентус, двубой от 19-тия кръг на италианската Серия А. Стадион "Атлети Адзури Д'Италия", 21:45 часа българско време.

В последния мач от полусезона Аталанта домакинства на лидера във временното класиране на Серия А Ювентус. "Бианконерите" ще търсят победа, която да им гарантира, че ще приключат тази първа половина от надпреварата на първото място. Футболистите на "Старата госпожа" обаче трябва да имат предвид, че през настоящата кампания в италианския шампионат бергамаските имат едва една домакинска загуба, при това – от първенеца Милан. Момчетата на Стефано Колантуоно ще бъдат максимално мотивирани да се докажат срещу отбор без загуба, какъвто е Ювентус.

АТАЛАНТА

Групата за мача: Консили, Полито, Фредзолини, Фери, Манфредини, Пелузо, Чигарини, Стендардо, Касерта, Бриги, Ферейра Пинто, Миноти, Бонавентура, Скелото, Падоин, Раймонди, Моралес, Денис, Габиадини, Марилунго, Тирибоки 
  

Контузени: Капели, Белини

Наказани: Дони, Лукини, Кармона

Вероятен състав: Консили, Манфредини, Фери, Раймонди, Пелузо, Чигарини, Падоин, Скелото, Бонавентура, Моралес, Денис


ЮВЕНТУС

Групата за мача: Буфон, Сторари, Слуга, Киелини, Бардзали, Бонучи, Лихтщайнер, Де Челие, Мароне, Пирло, Видал, Маркизио, Красич, Джакерини, Пепе, Естигарибиа, Дел Пиеро, Матри, Вучинич, Бориело

Контузени: Куалярела

Наказани: Няма

Вероятен състав: Буфон, Лихтщайнер, Бардзали, Киелини, Де Челие, Пирло, Маркизио, Видал, Пепе, Вучинич, Матри


Прогноза на Gol.bg:

Наставникът на Ювентус Антонио Конте няма да може да разчита на Фабио Куалярела, който продължава да се възстановява от контузия. В състава на "бианконерите" обаче се завръща Джорджо Киелини, изтърпял наказание в предния кръг срещу Каляри.

Очаква се именно 27-годишният италиански национал да застане в центъра на защитата до Андреа Бардзали, а Паоло Де Челие да играе отляво на отбраната. Това разместване се налага заради неубедителното представяне на Леонардо Бонучи напоследък.

Иначе медиите на Апенините предполагат, че халфовата линия и атаката на "Старата госпожа" ще бъдат в обичайния си вид, въпреки че в последно време головете, отбелязани от тима от Торино, сякаш са твърде малко.

Що се отнася до Аталанта, най-интересното във връзка с бергамаските е техният баланс в последните им десет двубоя в Серия А. Отборът на Стефано Колантуоно има цели пет равенства, три загуби и две победи – срещу Чезена и Каляри.

В мачове като този срещу Аталанта ще се види дали Ювентус наистина има потенциала да стане шампион тази година. Ако се има предвид таблицата към сегашния момент, един успех на "бианконерите" би бил техен трети при гостуване срещу състав от втората половина на подреждането.

Предишните два бяха срещу тимове, с които мениджърът на "Старата госпожа" Антонио Конте е свързан по някакъв начин. Той започва кариерата си като футболист в Лече, а преди да поеме Юве, беше треньор на Сиена. Преди Сиена пък Конте водеше Аталанта, така че не би било против логиката на събитията, ако торинци победят днес.   

Резултат: Аталанта – Ювентус 0:1