Арсенал - Съндърланд, мач от 1-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Емиратс", начало 17.00 часа.

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански
Защитници: Мертезакер, Вермаелен, Джору, Андре Сантош, Гибс, Дженкинсън
Полузащитници: Диаби, Сонг, Артета, Рамзи, Касорла, Аршавин, Жервиньо
Нападатели: Жиру, Подолски, Уолкът, Шамак

Контузени: Уилшър, Саня, Росицки, Косиелни, Окслейд-Чембърлейн, Фримпонг


ПРОГНОЗА:

Както винаги в последните години, сезонът за Арсенал започва с много емоции. Феновете очакват първия мач от първенството със смесени чувства.

И това лято не се мина без "артилеристите" да загубят една от големите си звезди. Напускането на Робин ван Перси бе очаквано, но въпреки това когато стана факт, феновете ги заболя. Макар да нямаше много дълга трансферна сага около него, почти сигурно е и че Алекс Сонг ще си тръгне.

Въпреки това настроението в лагера на Арсенал е далеч по-добро в сравнение с миналия сезон. В сравнително ранна фаза бяха привлечени три топ-попълнения в лицето на Лукас Подолски, Оливие Жиру и Санти Касорла. Арсен Венгер намекна, че ще се бори за взимането на Нури Шахин от Реал Мадрид.

Освен това отборът се класира директно в Шампионската Лига и няма нужда да хаби нерви и усилия в квалификационния рунд на турнира. Всичко това дава повод за оптимизъм на феновете, които искат да гледат позитивно на нещата.

Жребият за първенството също бе положителен за Арсенал и отборът ще играе на своя "Емиратс" в много важния първи кръг, от който до голяма степен зависи и с какво настроение ще започне отбора първенството. Съндърланд също не е непреодолим съперник, макар да се подсили с опитния нападател Луи Саха.

Арсенал няма да може да разчита в този мач на контузените Косиелни и Окслейд-Чембърлейн, но Мертезакер и Жервиньо могат да ги заместят подобаващо.

Интересно е ще да се види и как ще се сработят новите попълнения Подолски, Жиру и Касорла, като и тримата имат шанс да излязат като титуляри. Макар втородивизионният германски Кьолн да не е голямо мерило, изглежда, че те няма да имат нужда от много време, за да свикнат един с друг.

По принцип първите мачове от всеки един сезон са особено непредвидими, но в тази среща Арсенал е фаворит за победата.

Резултат: 3:1