Роберто ди Матео вече не може да претендира за титлата "най-нелепо уволнен мениджър" от началото на сезона във Висшата Лига.

С тази злощастна слава се сдоби мениджърът на Саутхямптън Найджъл Адкинс, който изненадващо бе освободен днес от поста си.

Това става само два дни, след като "светците" стигнаха до престижно равенство 2:2 срещу Челси на "Стамфорд Бридж".

Преди това Саутхямптън имаше само една загуба в последните си 6 мача, четири от които бяха гостувания. Тимът се намира на 15-то  място в класирането във Висшата Лига, на три точки над зоната на изпадащите.

Адкинс пое клуба през 2010-та година, когато Саутхямптън бе пред-предпоследен в Лига 1. Само за два сезона той спечели две последователни промоции и изкачи Саутхямтън във Висшата Лига.

Всичко това обаче не впечатлява президента на клуба Никола Кортезе, който изрита Адкинс. На негово място той назначи уволнения от Еспаньол през ноември Маурисио Почетино.

"Решението бе взето с оглед на дългосрочните амбиции на Футболен Клуб Саутхямптън", заяви Кортезе.

"Въпреки че признаваме приноса на Найджъл в последните две години, за да може клубът да прогресира и да постигне дългосрочните си цели, бе необходима промяна".

"Маурисио е високо уважаван треньор със значителни качества, който набра репутация като изтънчен тактик и отличен в отношението си към хората. Имам всичката увереност, че той ще вдъхнови талантливия ни състав да се представя на най-високо ниво".