Германия успя да постигне сравнително лесна домакинска победа с 3:0 над Австрия в световна квалификация от Група "С". 

Попаденията за домакините бяха дело на Клозе, Кроос и Мюлер в 33-ата, 51-ата и 88-ата минути. 

Ветеранът пък успя да изравни рекорда по брой попадения на Герд Мюлер, като до момента има 68 гола в актива си с националната фланелка.

Немците са с 19 точки след този мач и класирането на страната за Мондиал 2014 е чиста формалност. Австрия пък има 11 точки и ще се бори с Швеция за второто място.



Срещата започна в спокойно темпо и през първите няколко минути не се стигна до никакви интересни ситуации. Кроос отправи първия удар в срещата, след като стреля в 5-ата минута, но топката излезе в аут след тупалката му.

Няколко минути след това и Сами Кедира опита късмета си, като полузащитникът на Реал Мадрид пробва да стреля от около 25 метра, а топката мина точно до гредата. Това бе и първата сериозна опасност в мача. 

Надмощието на домакините продължи и Клозе стреля силно секунди след това, след като бе изведен на перфектна позиция в наказателното поле. От малък ъгъл обаче той прати топката в аут.

Въпреки надмощието на домакините те така и не успяваха да създадат много чисто голово положение през първите 20 минути.

Австрийската отбрана се справяше перфектно от началото на мача. В 24-ата минута обаче Йозил бе намерен от Мюлер успоредно на голлинията, след което новото попълнение на Арсенал стреля силно, но над вратата.

В 28-ата минута стражът на Австрия направи феноменално спасяване, след като точно от голлинията извади влизащата във вратата топка. В ситуацията той изби удар на противников футболист, но топката попадна право на главата, на Клозе. Той опита да вкара топката във вратата на гостите с глава, но би прекалено леко и в крайна сметка стражът изби кълбото.

Все пак Германия реализира минута по-късно, след като Мирослав Клозе вкара. Той засече прекрасно центриране на Мюлер с крак пред малкото наказателно поле и по този начин вкара своя гол номер 68 с фланелката на Германия. По този начин той изравни рекорда на Герд Мюлер по попадения за Бундестима.

Малко след попадението си Клозе можеше да вкара още един гол, но ударът му, който бе насочен от малък ъгъл към далечната греда, бе по страхотен начин спасен от австрийския страж.

В 41-ата минута Давид Алаба отправи доста силен удар от дистанция, но Нойер бе безгрешен и улови топката.

В самия край на полувремето Драгович опита прехвърлящ удар, но стражът на германците се намеси и спаси.

Второто полувреме започна с добро положение за Австрия. Вайман бе изведен в наказателното поле и от близък ъгъл потърси далечния ъгъл на вратата, на Нойер, но топката излезе в аут.

В 51-ата минута Германия уби интригата в мача. Кроос направи резултата 2:0 след великолепен удар от дистанция. Той намери ъгъла на вратата от 23-24 метра, като успя да матира противниковия страж.

Германците се забавляваха на терена през следващите минути. Ройс намери Мюлер с много красиво отиграване с пета, след което нападателят на Байерн стреля, но стражът на Австрия се намеси добре и предотврати трети гол.

Алмер спаси още една ситуация, след като в 55-ата минута изби топката в корнер след опит на Мюлер да подаде към свой съотборник в наказателното поле.

Гостите също опитаха нещо интересно и в 62-ата минута Арнаутович стреля от фаул, но неточно.

Играта се поуспокои през следващите минути и опасните положения бяха дефицит.

В 71-ата минута Австрия бе много близо до гол. След удар от воле топката бе леко докосната и отклонена от Харник, от близка дистанция, но Нойер бе безупречен.

В 88-ата минута Томас Мюлер сложи окончателно точка на спора. Кроос видя Хьоведес в наказателното поле, който пък намери непокрития на границата, на малкия пеналт, Мюлер. Последният пък без проблем вкара. До края нямаше повече голове.

ГЕРМАНИЯ - АВСТРИЯ 3:0
1:0 Клозе 33'
2:0 Кроос 51'
3:0 Мюлер 88'

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Лам, Мертезакер, Боатенг, Шмелцер (46 - Хьоведес), Йозил, Кедира, Кроос, Ройс, Клозе (82 - Бендер), Мюлер 

АВСТРИЯ: Алмер, Погатец, Фукс, Гарич (78 - Клейн), Драгович, Алаба, Харник, Кавлак, Иваншич (67 - Бургщалер), Арнаутович (67 - Баумгартлингер), Вайман

Група C М П Р З Г+ Г- Т
Германия 7 6 1 0 25 7 19
Швеция 7 4 2 1 13 8 14
Австрия 7 3 2 2 15 8 11
Ирландия 7 3 2 2 13 12 11
Казахстан 7 1 1 5 4 16 4
Фарьорски о. 7 0 0 7 3 22 0