Байерн Мюнхен победи Волфсбург с 2:0 в последния домакински мач на Томас Тухел начело на баварците.

Срещата от предпоследния кръг на Бундеслигата очаквано стартира без голямо напрежение. Тухел заложи на експериментален състав в офанзивен план, пускайки като титуляр 19-годишния хърватски халф Ловро Звонарек, който изживя мечтата си в своя дебют за клуба.

Тийнейджърът откри резултата още в четвъртата минута след асистенция на Алфонсо Дейвис, а девет минути по-късно Томас Мюлер намери Леон Горецка и последният удвои. Но и в този случай участие имаше Звонарек, получил след пас на 22-годишния Брайън Сарагоса.

На лявото крило за мюнхенци непрестанно сновеше Сарагоса, който също прати топката в мрежата на „вълците“, но VAR отмени попадението в 18-ата минута заради засада на Мюлер.

Едва в края на първата част гостите показаха зъби и Йонас Винд загря ръкавиците на Мануел Нойер, който реагира блестящо.

Десетина минути след началото на второто полувреме Сарагоса отново шутира към вратата на Волфсбург, но Кастеелс спаси. Като цяло темпото и на двата отбора беше под обичайните им стандарти.

Четвърт час преди края на редовното време и Томас Мюлер получи страхотна възможност да се разпише. Ветеранът остана сам срещу Кастеелс, но не си поведе топката по най-добрия начин и вратарят не беше преодолян в тази ситуация.

Тухел даде шанс през второто полувреме на още млади таланти - 18-годишните Матео Перес Винльоф и Йонатан Асп-Йенсен, както 23-годишния вратар Даниел Перетц, заменил Мануел Нойер в 74-ата минута. За Асп-Йенсен мачът днес също се оказа дебют.

 

Байерн Мюнхен - Волфсбург 2:0

1:0 Ловро Звонарек – 4’

2:0 Леон Горецка – 13’