Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва, двубой от група "D" на Шампионската лига. Вторник, стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Щарке

Защитници: Данте, ван Буйтен, Рафиня, Кирхоф, Боатенг, Лам, Алаба, Контенто

Халфове: Робен, Шакири, Рибери, Швайнщайгер, Кроос, Вайзер

Нападатели: Мюлер, Манджукич, Писаро

Контузени: Бадщубер, Гьотце, Мартинес, Тиаго Алкантара, Хойберг


Прогноза на Gol.bg:

Байерн започва защитата на титлата си в турнира срещу отбора, в който играе Футболист №1 на България за миналата година Георги Миланов. Техничарят попадна в групата на московчани и утре може да се появи срещу европейския клубен първенец.

Баварците със сигурност ще искат да достигнат до своя четвърти финал в рамките на пет сезона, като момчетата на Пеп Гуардиола могат да станат първите, защитили трофея си в Шампионската лига. Пътят до този блян обаче е доста дълъг е първото препятствие е руският ЦСКА.

Гостите няма да могат да използват звездата си Алан Дзагоев, както Марк Гонзалес, Расмус Елм и Марио Фернандес. В редиците на домакините извън борда за мача са Холгер Бадщубер, Марио Гьотце, Тиаго Алкантара, Хави Мартинес и Пиер-Емил Хойберг. Бастиан Швайнщайгер обаче почти сигурно се завръща в титулярния състав.

ЦСКА Москва излезе от групите преди два сезона, а преди три години дори игра на четвъртфиналите в надпреварата. Това е и най-успешният руски тим в евротурнирите през този век, който не се страхува да играе атакуващ футбол и на чужд терен.

Отборът, в който играе Георги Миланов започна сезона много силно, записвайки шест победи и две равенства в първите си осем двубоя. В същото време Байерн спечели четири срещи и веднъж завърши наравно в германския шампионат.

Руснаците са набрали скорост, но на тях им предстои може би най-тежкото гостуване през целия сезон. В същото време обаче Байерн изпитва доста слабости в защита под ръководството на новия треньор Пеп Гуардиола, въпреки силното и изключително вариативно нападение.

Твърде вероятно е да видим голове и в двете врати, но логиката сочи, че до изненада няма да се стигне и че германският първенец ще започне новата евро-кампания с важни три точки.


Резултат:  Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва  2:1