Eксплозия на стадион „Сон Мойс“ в Палма де Майорка уплаши Испания, защото именно на това място утре иберийците ще приемат Беларус във важна за класирането им световна квалификация.

Според информациите е избухнал електрически трансформатор, като причините за инцидента все още се разследват от полицията.

Двама души са пострадали сериозно, като единият е със 70%, а другият с 60% изгаряне на кожата си. Този, който е с по-тежки наранявания ще бъде транспортиран до Барселона, докато другият ще остане на Балеарските острови.

От електрическата компания твърдят, че няма опасност да провеждането на двубоя, който ще започне утре в 22,00 часа местно време (23,00 българско) и всичко с осветлението ще бъде наред, въпреки че част от електрическата инсталация е била повредена.

Двата тима проведоха обичайните си тренировки преди двубоя, макар и с известно притеснение и от испанската федерацията категорично обявиха, че и дума не може да става за преместването на срещата, която ще се проведе на същото място, както е по-план.