Испанските национали бяха неприятно изненадани тази сутрин в базата си след внезапна допинг-проверка.

12 от играчите трябваше да дадат проби в 6 часа, като Сеск Фабрегас, който бе един от потърпевшите, дори се оплака в Туитър, че на футболистите не е било разрешено дори да отидат до тоалетната.

Днес тимът заминава за Палма де Майорка, където утре вечерта ще изиграе първата от оставащите си две квалификации по пътя към Мондиала в Бразилия. 4 точки от двата мача ще бъдат достатъчни на иберийците да се класират за шампионата.

Според последните информации в местните медии Висенте дел Боске планира да започне отново с „фалшива деветка” като постави на позицията именно Сеск Фабрегас, който често е използван на нея.

Жерард Пике и Андрес Иниеста, който вчера не тренираха, заради леки контузии, трябва да бъдат на линия. Икер Касияс пък ще се завърне на вратата, тъй като въпреки че не играе за Реал, продължава да се ползва с пълното доверие на селекционера. Арбелоа, Рамос, Монреал, Бускетс, Шави, Шави и Педро също се очаква да започнат.

Единственото съмнение е за халфовата линия, където въпросът е дали да започне Давид Силва или младия играч на Атлетико Мадрид – Коке.