Фаустино Асприля вече не е онзи бърз и експлозивен нападател, който всички харесваха докато играеше за Парма и Нюкасъл, но все още е в заглавията по вестниците. Бившият национал на Колумбия е на път да стане актьор в порнофилм.

Колумбийска компания за ленти за възрастни е предложила на Асприля да се снима в тяхна продукция. 43-годишният бивш футболист ще получи 7000 евро за една седмица, ако се съгласи на офертата.

Асприля е известен в родината като голям ексцентрик и чудак. Той често прави луди неща, които след това се отразяват от медиите.

Според режисьора на филма, Тино е идеален за ролята. "Убедени сме, че неговия стил на живот и медийните полемики около личността му го правят отличен избор. Тези неща бяха решаващи да вземем решението да го поканим", каза режисьорът.

За бившият футболист няма да е новост да позира гол пред камерите. Два пъти вече Асприля се е събличал пред фотографи. Още докато играеше в Парма, а след това и през 2007 г. той позира без дрехи.

"Не се срамувам от нищо. Живея си живота спокойно и се наслаждавам на всичко. Не ми харесва, когато някой опитва да създава полемики и проблеми, за нещо напълно естествено", признава самият Асприля. Все още обаче не е ясно дали екс играча на Парма и Нюкасъл се е съгласил да участва във филма за възрастни.