Въпреки че е смятан за много добър нападател, Гонсало Игуаин често получава критики за пропуските които прави и тази нощ той отново не успя да избяга от тази си репутация. 

На финала на Копа Америка срещу Чили той не само пропусна от бялата точка, стреляйки високо над вратата, но и по време на мача пропиля изгодна ситуация, когато получи подаване от Лавеци. Всъщност последната година определено ще се запомни с важните пропуски на Игуаин. 

Може би най-разочароващият за него бе на финала на световното първенство миналото лято, когато не успя да накаже грешка на Тони Кроос, който върна лошо назад една топка. Останал сам срещу вратаря обаче, Игуаин се схвана и би покрай вратата. 

Последва приличен сезон за Наполи, в който той отбеляза 29 гола, от които 18 в Серия А, но южняците не стигнаха до трофей. Освен това не се класираха и за Шампионската лига, може би отново до голяма степен заради аржентинеца. В решителния мач срещу Лацио, Наполи навакса два гола пасив на почивката и можеше да направи пълен обрат, когато при 2:2 Игуаин пропусна дузпа. След това римляните вкара 2 попадения и биха с 4:2. 

За да се стигне и до случилото се на финала срещу Чили, след който нападателят ще трябва доста да се потруди, за да ликвидира репутацията си, че не става за големите мачове.