Световният шампион с Бразилия от 2002 година Роналдиньо също избра Идеалния си отбор за малки вратички. Той върна жеста на истинския Роналдо и включи Феномена в своя тим. Останалите трима, които биха играли рамо до рамо с Диньо на малки врати са Лионел Меси, Неймар и Денилсон.

"Избирам щастливи хора с невероятни умения да дриблират - Денилсон, Неймар, Меси и Роналдо Назарио. Те винаги играят с наслада и това прави футбола толкова красива игра", каза Роналдиньо пред Goal.com.

"На улицата всеки атакува и всеки се защитава. Няма такова понятие като "оставане в защита". Никой не се нагърбва със защитни функции. Тайната е топката да остане наше притежание през цялото време."

"Където израснах имаше само две игрища и аз играех предимно на улицата или футзал. Там играехме трима на трима, двама на двама или един срещу един. В училище играехме в отбори по седем души. В отбори по 11 ритах едва тогава, когато преминах в Гремио."

"Имам много спомени от уличния футбол, но за мен футзал е нещо магическо. Трябва да си смел и да поемаш инициативата, да импровизираш, да използваш стените на улицата. И изпитваш удоволствие, когато се подиграваш на противника си."

"Това е част от мен в цялата ми професионална кариера - нито един клуб не се опита да ме промени. Винаги съм можел да показвам собствената си игра. Според мен бразилците имат дрибльорски характеристики.  Ние сме дръзки и изпитваме радост, когато играем."

"Улицата ни дава възможността да бъдем креативни, имаме свободата да правим грешки и затова опитваме нови неща през цялото време. Но това не е само при бразилците, важи също така за Меси, на когото се възхищавам."

"Също така се радвам да науча, че Роналдо ме включи в своя отбор. Той е голям приятел. Това е хубавото на футбола - намираш истински приятели. Кой е най-талантлив в моя отбор? Сложно е. Всеки един от тях е много добър и е направил големи неща във футбола. Но на футволей нито един от тях няма шансове срещу мен", завърши Диньо.