Селекционерът на Бразилия Доривал Жуниор обяви предварителния състав за предстоящото издание на Копа Америка. Континенталният турнир на Южна Америка ще се проведе в периода 20 юни – 14 юли. Финалните състави ще бъдат оповестени до 12 юни.

В групата на наставника личат липсите на Каземиро и Ричарлисон. Халфът на Манчестър Юнайтед Каземиро не се намира в най-добрата си форма, като бе с вина за крушението срещу Кристъл Палас в началото на седмицата. От своя страна нападателят на Тотнъм Ричарлисон също не се чувства комфортно в последно време при „шпорите“, въпреки че вкара гол и даде асистенция при загубата от Ливърпул с 2:4 миналия уикенд.

Сред избраниците на треньора попадна младият талант Ендрик, който ще заиграе в Реал Мадрид от следващия сезон. 17-годишният тийнейджър отбеляза победния гол за Бразилия срещу Англия в приятелска среща на „Уембли“ през март.

Селесао е в група D на Копа Америка, където са още отборите на Парагвай, Колумбия и Коста Рика. Тимът ще загрее за надпреварата с контроли срещу Мексико и САЩ съответно на 8 и 12 юни.

Групата на Бразилия:

Вратари: Бенто, Едерсон, Алисон

Защитници: Данило, Ян Коуто, Гилерме Арана, Уендъл, Бералдо, Едер Милитао, Габриел Магаляеш, Маркиньос

Полузащитници: Андреас Перейра, Жоао Гомеш, Бруно Гимараеш, Дъглас Луис, Лукас Пакета

Нападатели: Ендрик, Еванилсон, Родриго, Габриел Мартинели, Рафиня, Савиньо, Винисиус Жуниор.