Мениджърът на Арсенал Микел Артета каза, че лондончани не трябва да се задоволяват с второто място във Висшата лига и обеща, че отборът няма да се примири докато не спечели Висшата лига.

Арсенал бе конкуренция на Манчестър Сити през цялото време до финалната линия, но за втори пореден сезон трябваше да се задоволи с второто място въпреки домакинската победа с 2:1 над Евертън.

Те трябваше да станат първият отбор в ерата на Висшата лига, който да грабне титлата в последния ден, след като не го започна като лидер, но Артета каза, че клубът не трябва да бъде доволен, въпреки че се гордее с играчите си, който се държат толкова близо до Сити.

„Играчите на Арсенал свършиха невероятна работа и преминаха всяка граница, всяка разлика, която можехме да намерим, за да се опитаме да спечелим тази Висша лига. За съжаление беше малко кратко и не можахме да доставим голямата награда, която искахме, защото можете да разберете, че те са отчаяни за нея“, заяви Микел Артета.

Говорейки пред публиката след мача срещу Евертън на „Емирейтс“, Артета, който беше заместник на мениджъра на Сити Пеп Гуардиола в продължение на четири години, преди да поеме ръководството на бившия си клуб Арсенал, обеща, че ще продължат да се борят и да спечелят титлата.

„Сега сме на правилната траектория, така че наистина трябва да наострим зъбите си и да захапем, защото наистина искаме повече“, каза още Артета.

Испанският специалист добави още, че неговият отбор също трябва да се гордее, защото се бори със Сити, който той описа като „най-добрия отбор в историята на Висшата лига до момента“.