Шефовете на Арсенал са готови да отпуснат средства през лятото, за да решат големия проблем в състава. "Артилеристите" планират да привлекат класен голмайстор, каквото е основното желание на мениджъра Микел Артета.

Арсенал претърпя огромен прогрес под ръководството на испанеца, но продължава да страда от липса на голов хищник в центъра на атаката.

Това си пролича и в последните мачове на състава - в загубата от Астън Вила в първенството, която беше голям удар по амбициите за титла, както и в загубения реванш срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

Тези срещи окончателно са убедили ръководните фактори в нуждата от нов нападател и ръководството ще подкрепи мениджъра, като му осигури нужния футболист. Вариантите в селекционния списък до момента са няколко, пише "Мирър".

На първо място е шведът Виктор Гьокереш от Спортинг Лисабон. Клубът следи също Бенямин Шешко от РБ Лайпциг и Александър Исак от Нюкасъл. Сред възможностите остава и Айвън Тони от Брентфорд, който отдавна е свързван с Арсенал и се очаква да бъде продаден от клуба си.

Ако "топчиите" решат, че могат да си позволят 9-цифрена сума за новия таран, биха могли да се насочат и към Виктор Осимен от Наполи.  Нигериецът също най-вероятно ще смени отбора през лятната пауза.