Бразилската футболна конфедерация подкрепи бившия бразилски играч Зико за президент на ФИФА и той ще може да се кандидатира на изборите, ако получи подкрепата на още четири национални федерации според регламента. Това предаде агенция Франс прес от Рио де Жанейро.

"Зико има нашата подкрепа. Ако той получи още четири подписа, КБФ ще го подкрепи на изборите" заяви президентът на федерацията Марко Поло Дел Неро в комюнике.

Съгласно регламента на ФИФА кандидатите за участие в изборите за президент на ФИФА трябва да подадат своите заявки до 26 октомври тази година. Извънредните избори за президент на ФИФА ще се проведат на 26 февруари 2016 година, а дотогава Йозеф Блатер ще изпълнява функциите на президент.

В момента Зико е треньор на индийския отбор "Гоа". Преди това Зико е бил треньор на ЦСКА Москва, Фенербахче, Олимпиакос, както и на националния отбор на Япония.

Като футболист Зико има 72 мача с фланелката на бразилския национален отбор, в които е вкарал 52 гола. Участник е на финалите на три световни първенства - през 1978 година в Аржентина, през 1982 година в Испания и през 1986 година в Мексико.