Радамел Фалкао ще продължи да радва феновете на Монако, след като удължи договора си с клуба и остава при шампионите до 2020-а година. 

Колумбиецът е отказал примамливо във финансово отношение предложение от Китай, за да продължи да бъде част от монегаските, на които помогна да стигнат до титлата, като завърши с 30 гола и 6 асистенции през сезона. 

„ФК Монако с радост съобщава, че капитанът и водещ реализатор в лигата с 21 гола Радамел Фалкао, се съгласи да удължи контракта си до 2020-а година” пише в сайта на Монако. 

„Щастлив съм, че приключението ми тук ще продължи. След този невероятен сезон, в който се върнах към най-добрите си дни, желанието ми бе да продължа по същия начин. Убеден съм, че този проект ще бъде също толкова вълнуващ и през следващата кампания” заяви Фалкао. 

„Винаги съм смятал, че Радамел е един от най-добрите нападатели в световния футбол и през последния сезон той показа страхотния си талант отново. За нас е прекрасно да го задържим” изтъкна вицепрезидентът Вадим Василиев.