Швеция постигна героична домакинска победа с 2:1 над Франция в световна квалификация от Група "А", която се игра на стадион "Френдс Арена" в Стокхолм.

На хартия гостите бяха фаворити и дори поведоха в резултата с попадение на Жиру в 37-ата минута, но с голове на Дурмаз и Тойвонен в 37-ата и 94-ата минути домакините стигнаха до успеха.

След победата си "Тре Кронур" оглави класирането в своята група с актив от 13 точки, колкото има и Франция, която обаче след днешната среща е втора в класирането.

Големият виновник за домакините бе стражът Юго Лорис, който подари победния гол на домакините. 


Срещата между двата тима започна на добро ниво, но първите минути не бяха особен атрактивни за феновете и головите положения липсваха.

По-интересните моменти към самата среща дойдоха към края на първото полувреме.

В 34-ата минута Жиру направи сериозен пропуск, след като от близка дистанция не успя да вкара топката и я изкара в аут. 

Три минути след това той се реваншира по най-добрия възможен начин на своите, след като откри резултата. 

Той вкара феноменален гол, след като си спря топката, а след това я повдигна и с изумително воле от труден ъгъл вкара безпощадно във вратаря на домакините.

Две минути преди почивката Дюрмаз изравни, след като бе намерен от Аугустинсон малко пред малкото наказателно поле и с плътен удар успя да реализира. 

След почивката като цяло нямаше кой знае колко много интересни ситуации, но се виждаше, че здравата игра на домакините сякаш не е по вкуса на гостите.

И точно в последните секунди, когато се виждаше как срещата отива към реми, Швеция изненада неприятно опонента си. В 93-ата минута Лорис излезе от вратарското поле и подаде топката около централния кръг право на Тойвонен, който от далечна дистанция прониза опразнената врата. 

ШВЕЦИЯ - ФРАНЦИЯ 2:1 
0:1 Жиру 37
1:1 Дюрмаз 43
2:1 Тойвонен 90+3

Швеция: Олсен, Гранквист, Лустиг, Линдельоф, Аугустинсон, Йохансон, Екдал (77 - Ларсон), Дюрмаз, Берг (89 - Гуидети), Тойвонен, Форсберг

Франция: Лорис, Кошчелни, Сидибе, Варан, Менди, Матюиди, Пайе (76 - Лемар), Сисоко, Погба, Жиру, Гризман (76 - Мбапе)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ps7Qwv3KmAg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>