Турция удари Косово 3:1 като гост и взе важни три точки в ожесточената битка в група "I" от европейските квалификации за Мондиал 2018. Гостите имаха превъзходство през по-голямата част от мача, като на два пъти повеждаха в резултата до почивката чрез Волкан Шен и Ченгиз Ундер.

Между двете попадения за кратко Амир Рахмани бе върнал интригата. През вторто полувреме Бюрак Йълмъз опече мача за комшиите с трети гол. С успеха Турция се нареди на трето място в групата, с равни точки с Украйна и на две зад водачите Хърватия и Исландия

Фаворитът в този мач Турция поведе с ранен гол в 7-ата минута, когато Волкан Шен с глава засече остро центриране и простреля вратаря Уйкани за 1:0. Косоварите обаче не се предадоха и в 22-ата изравниха - след центриране от корнер Рахмани с глава заби топката в мрежата.

Турците все пак си върнаха контрола върху мача и след половин час игра отново имаха преднина в резултата. Ченгиз Ундер също с глава вкара след центриране от корнер за 2:1.

След почивката Косово поизравни играта, но така и не стигна до сериозни голови положения. За сметка на това Турция си оплете кошница с още два гола. В 61-ата минута Бурак Йълмъз получи топката отдясно в наказателното поле и с диагонален удар наказа Уйкани.

В 82-ата минута Озан Туфан бе изведен сам срещу вратаря и с мощен шут довърши съперника. В последните минути косоварите доиграха мача с човек по-малко на терена, след  като Бериша получи втори жълт картон.

Косово - Турция 1:4

0:1 Шен 7
1:1 Рахмани 22
1:2 Ундер 31
1:3 Йълмъз 61
1:4 Туфан 82

Косово: Уйкани, Алити, Пниши, Алуши, Рахмани, Войвода, Зенели, Авдияй, Бериша, Крьезиу, Нухиу

Турция: Бабачан, Гонул, Калдъръм, Топал, Союнчу, Туфан, Инан, Озякуп, Йълмъз, Ундер, Шен