Мексико не се даде на Португалия и след късен гол измъкна 2:2 от европейските шампиони във втория мач от група А на турнира за Купата на Конфедерациите. С по една точка и двата тима запазват шансове да продължат напред. 

На стадиона в Казан иберийците на два пъти повеждаха, включително и няколко минути преди края, но с гол в добавеното време Ацтеките успяха да докопат равенството. 

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от големите пожари, които бушуват в Португалия. 

Още от началото стана ясно, че европейският тим ще има доста проблеми срещу храбрите мексиканци, които действаха уверено и със самочувствие. Добрите ситуации обаче липсваха, като все нещо недостигаше пред вратата на съперника. 

Португалците създаваха усещане, че владеят инициативата и в 21-ата минута стана интересно. Роналдо не изпълни добре свободен удар, но получи шанс да стреля отново и прати топкака в напречната греда. Последва нов шут, който бе отклонен в мрежата от Пепе, но попадението не бе зачетено поради засада след консултация с видеоповторения. 

Малко след това стражът на Мексико Очоа спря включилия се напред Седрик Соарес. Иберийците обаче натискаха и в 33-ата минута Салседо едва не си отбеляза автогол след удар с глава. Малко след това логичното се случи. 

Роналдо навлезе в наказателното поле на съперника и въпреки че бе затворен от няколко играчи на Мексико, успя да се обърне и да достави отлична топка за Рикардо Куарешма, който отблизо нямаше как да пропусне. 

В 40-ата минута Куарешма стреля на сантиметри от гредата, след което мексиканците изравниха. Герейро не се справи с една висока топка от Лаюн, която стигна до Вела. Той подаде на Хавиер Ернандес, който с плонж и удар с глава отбеляза хубав гол. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея добри положения нямаше преди в последните 15 минути иберийците да вдигнат темпото и да натиснат съперника. 

В 80-ата минута Рикардо Куарешма успя да овладее пред наказателното поле и стреля точно, но вратарят Очоа спаси, а секунди след това контрата на мексиканците завърши с неточен удар на Джовани. 

Влезлият от пейката Андре Силва стреля много опасно с глава в 85-ата минута, но Очоа се разтегна и успя да избие влизащата до гредата топка. В крайна сметка обаче класата на Португалия си каза думата. 

В 86-ата минута поредното включване на Седрик Соарес завърши с гол, след като една отклонена от защитник топка се оказа на пътя му и той с удар по диагонала и рикошет успя да реализира. 

Изглеждаше, че европейците все пак ще спечелят, но в 91-ата минута след корнер Ектор Морено успя да се пребори с Фонте и от вратарското поле отклони топката към ъгъла, за да направи 2:2 и да развали настроението на еврошампионите. 

В сряда Мексико ще играе с Нова Зеландия, а португалците ще имат трудна задача да спечелят срещу домакините от Русия. 

Португалия – Мексико    2:2

1:0 Куарешма 34
1:1 Ернандес 42
2:1 Седрик 86
2:2 Морено 91

Португалия: Патрисио, Седрик, Герейро, Пепе, Фонте, Андре Гомеш, Моутиньо (58 Адриен Силва), Уилиам  Карвальо, Куарешма (82 Андре Силва), Нани (58 Желсон Мартинс), Роналдо
Мексико: Очоа, Лаюн, Морено, Рейес, Салседо (67 Араухо), Ерера, Гуардадо, Джонатан дос Сантос, Хименес (79 Пералта), Ернандес, Вела (57 Джовани дос Сантос)