Легендата Диего Марадона разкритикува назначаването на Хорхе Сампаоли за селекционер на националния отбор на Аржентира, като заяви, че шампионът в Копа Америка с Чили с нищо не е по-добър от разочароващия му предшественик.

Сампаоли пое отбора на Аржентина по-рано този месец на мястото на Едгардо Бауза, който беше уволнен след само три победи в осем мача.

В пълен контраст 57-годишният Сампаоли спечели първите си два мача като селекционер на Аржентина, но явно не е достатъчно добър за Марадона.

"Сампаоли не знае нищо повече във футбола, отколкото знае Бауса. Ако Сампаоли не ни беше победил на финала на Копа Америка през 2015-а година, никой нямаше да предполага за съществувавено му, освен хората от неговото семейство", коментира аржентинската футболна икона пред телевизия TyC.

Марадона също така изрази и гневното си мнение за изваждането на нападателя Серхио Агуеро от Манчестър Сити от състава за контролите с Бразилия и Сингапур.

"Лудост е да извадиш от отбора Кун Агуеро. Той дава на отбора много повече бързина, вкарва в играта електричество, добавя Марадона.

Дон Диего е обиден, че Сампаоли не го е поканил за прощалния си мач в Севиля, тъй като и Марадона игра в края на кариерата си в този отбор.

"Той ми се обади, че ще изпрати покана за прощален мач в Севиля. Но тогава дойдоха разговорите му с федерацията да стане треньор на нашия национален отбор и повече не съм го чувал. За мен е фалшив човек", ядосва се Диего Марадона от дома си в Ал Фураджа в Обединените арабски емирства, където е треньор.