Камерун и Австралия завършиха 1:1 в мач от Група В на Купата на Конфедерациите и запазиха живи шансовете си за класиране в полуфиналите на турнира. Двата тима ще гледат с интерес срещата между Германия и Чили довечера от 21 часа. Фаворитите имат по 3 точки в актива си преди мача, докато Камерун и Австралия имат по 1 след днешното равенство.

На стадиона в Санкт Петербург африканците първо успяха да се разпишат, след като Андре Ангуиса реализира в 45-та минута, а Марк Милиган изравни от дузпа в 60-та.

Двата отбора изиграха равностойно и леко скучно първо полувреме, като чак в последните секунди Андре-Франк Замбо Ангуиса вкара малко живец на трибуните. Халфът на Олимпик Марсилия получи хубав бас от Мишел Нгаджуи и не сбърка. Голямата звезда на Камерун Винсент Абубакар можеше да вкара за 2:0, но пропусна от чиста позиция.

Така се стигна до 60-та минута, когато Марк Милиган изравни от дузпа. Системата за видео наблюдение обаче трябваше да се намеси и повторенията показаха интересна ситуация. Ернест Мабука влезе в единоборство с Алекс Гершбах и изглеждаше, че избива топката от крака му. Въпреки това реферът Милорад Мажич посочи бялата точка.

До края Абубакар можеше да донесе победата за Камерун, но 12 минути преди края стреля неточно с глава.