Националният отбор на Бразилия не се отпусна, въпреки че се е класирал отдавна за Мондиала в Русия, и постигна убедителна победа с 3:0 над Чили в заключителния мач от квалификациите за зона Южна Америка.

Този мач бе жизненоважен за гостите, тъй като те имаха остра нужда от трите точки, за да могат да се докопат до световните финали, но в крайна сметка Алексис Санчес и компания ще гледат форума по телевизията.

След този резултат "Селесао" финишира като лидер с 41 точки и спокойно може да се каже, че е най-силният отбор в Южна Америка към този момент.

Първото полувреме като цяло не предложи попадения, а гостите всячески се опитваха да открият резултата, но замисълът им просто така и не успя да се получи.

Голеадата на терена започна от 55-ата минута. Тогава новото попълнение на Барселона Паулиньо даде аванс на родината си в резултата.

След една избита от противниковия вратар топка след удар от фаул, тя попадна в краката на халфа и той от близка дистанция не се церемони да я вкара в противниковата врата. 

Само две минути по-късно Неймар и Жесус бяха излязли на практика сами срещу вратаря и асът на ПСЖ подаде към своя съотборник, който порази противниковата врата. 

В 93-ата минута Вилян пък изведе Жесус сам срещу вратаря и той не сгреши, за да оформи класическия резултат. 

БРАЗИЛИЯ - ЧИЛИ 3:0
1:0 Паулиньо 55
2:0 Жесус 57
3:0 Жесус 90+3

Бразилия:: Едерсон, Миранда, Алвеш, Маркиньос, Аугусто (82 - Фернандиньо) Паулиньо, Коутиньо (87 - Фирмино), Каземиро, Неймар, Жесус

Чили: Браво, Хара, Исла, Медел, Валдивия, Фуенсалида (63 - Пъч), Арангис, Бесежур, Санчес, Варгас