Суперзвездата на Аржентина Лионел Меси призна, че в отбора са се страхували от провал срещу Еквадор, който можеше да остави тима извън световните финали догодина. 

Освен това Гаучосите изостанаха още в 1-ата минута, но Меси много бързо реализира два гола, за да направи обрат, а след това добави още един оформяйки хеттрика си и пращайки тима в Русия. 

„Притеснявахме се от провал, тъй като получихме много критики и този отбор бе поставен под въпрос. Преодоляхме много трудности, а и в този двубой изостанахме в началото, но би било истинска лудост да не се класираме“ коментира лидерът на тима. 

„Когато Еквадор отбеляза толкова рано в мача, направо ми идваше да умра. През главата ми минаха страшно много неща и пак си помислих, че трябваше много по-рано да си осигурим класирането, тъй като хората в Аржентина не заслужават да страдат по такъв начин“ добави той. 

„Сега трябва да преосмислим нещата и да погледнем на бъдещето по друг начин. Дълго време не говорихме с журналистите, но това е нещо, което ни сближи още повече и ще ни помогне и на световното първенство догодина. Нека да се насладим на момента, което ще ни донесе още повече увереност“ каза още Меси, който има 61 гола в 122 мача за състава.