Якуб Ворачек и четирима негови съотборници вкараха по едно попадение във втората третина при победа на Филаделфия със 7:3 над Тампа Бей в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Ворачек, Пиер-Едуард Белемар, Марк Щрайт и Брейдън Шен нанизаха по една шайба във вратата на Светкавиците в рамките на 6:52 минути, с което Летящите подобриха рекорда си по резултатност от началото на сезона.

Майкъл Рафъл също вкара едно попадение във втората третина, докато Клод Жиру направи две асистенции и вече има 34, с което изравни Ворачек на първото място в тази класация. И двамата получиха покани за Мача на звездите.

Въпреки страхотното си представяне от понеделник вечер, Летящите са в дъното на класирането в Източната конференция, информира БТА.

Александър Овечкин вкара победен гол във втората третина за отбора на Вашингтон, който се наложи с 2:1 над Колорадо. Джей Бийгъл също се разписа в полза на Столичаните, а Брейдън Холтби спря 31 шайби.

Мартин Джоунс спаси 19 удара за седмия шътаут в своята кариера, а Анже Копитар вкара гол още в първата минута за победа на Лос Анджелис с 2:0 над Торонто в последния мач от вечерта.