Легендарният тим на Монреал първи премина границата от 100 точки за редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), въпреки че загуби с 2:3 след продължение гостуването си на Нешвил.

Точката изкачи Канадците еднолично на върха на генералното класиране на шампионата, което към момента дава предимство на Източната конференция в битката за купа "Стенли".

Филип Форсберг се разписа при числено предимство за Нешвил след 1:54 минути игра в продължението, а Пека Рине спаси 27 шайби за 39-та си победа за сезона на вратата на Хищниците.

Стражът на отбора спечели и впечатляващата си битка с Кари Прайс, след като и двамата излязоха на леда като най-успешните вратари до момента през сезона.

Матиас Екхолм и Райън Елис вкараха в редовното време за отбора от Нешвил, който остана на точка зад Сейнт Луис в класирането на Централната дивизия.

Сините пък са с 99 пункта след победата си с 3:2 след продължение срещу Питсбърг, но все още изостават от лидера Монреал. Те все пак водят в Западната конференция и към момента имат домакинско предимство за плейофите.

Мариан Габорик вкара победния гол за Лос Анджелис в средата на втората третина при успеха с 4:2 над Ню Йорк Рейнджърс.

Домакините поведоха още в първата минута в "Медисън Скуеър Гардън", но Джонатан Куик изнесе много силен мач до края и Лос Анджелис заслужено обърна резултата. Това пък остави Рейнджърс на точка от Монреал на изток.

Скот Хартнел отбеляза хеттрик за осми път в своята кариера, с което донесе победа на Кълъмбъс с 5:3 над Анахdйм. Домакините дори изоставаха с два гола в зала "Нейшънуайд", но трите шайби на Хартнел и по една на Райън Йохансен и Ник Фолино обърнаха мача.

С това Анахайм допусна втора поредна загуба и остана с 99 точки в класирането. Също като Рейнджърс, Сейнт Луис и Тампа Бей.


(БТА)